Založ si blog

Ezoterika

Jednou z hlavných tém mojich záujmov je ezoterika, o ktorej by som vám rada niečo povedala.
Ak sa laik opýta, čo to je ezoterika, odpoveď nie je ľahká ani jednoznačná. Ezoterika je všetko čo sa deje medzi nebom a zemou. Je to už tak rozšírená mystická veda, že sem patria rôzne odvetvia ako: veštenie, mágia, astrálne cestovanie, liečiteľstvo, energie, astrológia a iné.
Slovo ezoterika pochádza z gréčtiny, kde prídavné meno esoterikí, znamená vnútorný, ukrytý. Ezoterické je teda niečo, čo je skryté a tajomné. Ezoterika sa zaoberá hľadaním pravdy. Jej úlohou je nájsť odpoveď na sily a vplyvy, ktoré sa vedou a náboženstvom nedajú vysvetliť. Poznanie vecí a javov, ktoré sú za normálnych okolností ukryté a otázky typu odkiaľ, kam a prečo si kladieme väčšinou až v krízových situáciách. Práve v týchto životných situáciách vstupuje do popredia Ezoterika. Dáva nám možnosť rozšíriť svoj obzor, poznanie a prostredníctvom rôznych metód nám pomáha nájsť odpovede na otázky, ktoré nás trápia. Ezoteriku by som odporučila všetkým ľuďom, ktorí chcú vedieť pravdu o zmysle života a vesmíru, ktorí nechcú žiť v zajatí tohto systému. Väčšina ľudí žije v nevedomosti. Žijú tak, ako to vidia v médiách, myslia si, že život je nespravodlivý. Vôbec im nevadí, že sú ovládaní týmto systémov, že vláda si z nás robí tupých biorobotov. Pracujeme celý deň v práci, ktorá nás ničí, chodíme do škôl, v ktorých z nás vymývajú mozgy. Je ovládané počasie, politika, ľudia. Cieľom ezoteriky je poznanie, pochopenie, že všetko má svoj zmysel, dosiahnutie harmónie a nového zmyslu života. Žiaľ, v tejto dobe, v ktorej už oddávna prevláda chuť kontrolovať druhých ľudí, môžem len konštatovať, že ezoterici sú väčšinou iba podvodníci. Veľa ľudí sa vydáva za veštcov, duchovne vyspelých ľudí, pritom sú to len psychopati, ktorí chcú zarobiť peniaze. Týmto samozrejme nechcem povedať, že „šamanizmus“ či „ezoterika“ sú zlé, len chcem priblížiť aj druhú stranu tejto mince. Istý šaman v Afrike chcel liečiť jedného chlapca tak, že mu polial hlavu kyselinou z autobatérie. Niektorí šamani spievali a keď v lese začalo horieť, ani si nevšimli, že treba druhým pomôcť. Sú psychiatri, ktorí potvrdia, že nejeden záujemca o ezoteriku sa dostal na psychiatriu.
Všetci sme – či už o tom vieme alebo nie na Ceste. Na ceste k cieľu, ktorý naplní naše bytie. K cieľu vedie nekonečné množstvo ciest a nejeden z nás ich musí vyskúšať mnoho, kým nájde tú svoju – cestu srdca. Ináč to však nejde.
Hľadaniu zmyslu života a výberu cesty sa oplatí – aj napriek tomu, že občas na rôznych križovatkách nerozhodne prestupujeme, inokedy zablúdime alebo si vyberieme cestu, ktorá nevedie nikam – venovať dostatok pozornosti. Len na každom z nás je, kadiaľ a kam naša cesta povedie.

Zážitková párty hra – rekonštrukcia vraždy

14.07.2014

Určite nie som sama, ktorá rieši spoločne s hercami v nejakom krimi seriáli – kto je vrah 🙂 A určite to robia mnohí z vás. Jednoducho z toho dôvodu, aby som sa tak nejak pochválila sama pred sebou :). Predstavte si, že toto máte možnosť zažiť na vlastnej koži. Teda nie riešiť „skutočnú“ vraždu, ale zahrať sa na detektíva a rekonštrukcia vraždy bude [...]

V tejto dobe pero ? Vyberajte si !

25.06.2014

Aké používate pero, zápisník a podobne ? Vzhľadom k tomu, že tieto potrebné veci na písanie tiež patria k určitému vyjadreniu – „kam patrím“, rada sa dozviem, ako sa k týmto veciam staviate vy. Táto téma ma napadla, keď som si spomenula na zapeklitú situáciu. Bola som niečo s našimi podpisovať u notára. Otec niečo podpisoval, a nemal so sebou nič na [...]

Na základe zápachu ?

10.02.2014

Vedci z madridskej Polytechnickej univerzity vyvinuli zaujímavú metódu, ktorá dokáže identifikovať osoby na základe ich telesného pachu . Z publikovaných výsledkov výskumu vyplýva, že chemické látky, ktoré sú súčasťou telesného pachu, sú pre danú osobu charakteristické. Veľkou výhodou biometrie založené na telesnom pachu je, že ide o metódu použiteľnú aj v [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 117796x
Priemerná čítanosť článkov: 2454x

Autor blogu

Kategórie