Založ si blog

Instagram je poriadnym hitom.

Facebook zaplatil za Instagram miliardu dolárov, ale málokto chápe, prečo. Isté ale je, že táto fotografická mobilná sociálna sieť je hitom. Po uvedení androidovej verzie aplikácie nastal raketový rast počtu užívateľov.

V piatok 13. apríla uplynulo od uvedenia androidovej verzie Instagramu desať dní. Pre Instagram ale tento piatok rozhodne nebol smolným dňom. Firma oznámila, že počet užívateľov služby za posledných desať dní vzrástol o ohromujúcich 10 miliónov užívateľov. V reči absolútnych čísel sa počet užívateľov zvýšil o štvrtinu zo 30 na 40 miliónov.
Okrem uvedenia verzie pre operačný systém Android (Instagram bol do tej doby dostupný len na iOS) pomohla prílivu užívateľov možno trochu paradoxne aj správa o kúpe Instagramu Facebookom. Hoci mnohí zarytí používatelia služby sa začali obávať o svoje súkromie a budúcnosť služby, správa, ktorá sa šírila snáď všetkými médiami, oslovila obrovské množstvo užívateľov, ktorí doteraz o Instagramu nepočuli.

Nárast počtu užívateľov Instagramu je ohromný a okrem iného dokazuje, že sa vývojárom oplatí produkovať svoje aplikácie pre viac mobilných platforiem. Len desať dní po uvedení androidovej verzie tvoria používatelia Androidu zhruba štvrtinu užívateľské základne.

Pre zaujímavosť: Facebooku trvalo štyri roky, kým získal 100 miliónov užívateľov. Instagram bol spustený v októbri 2010, na dosiahnutie tohto počtu má teda ešte dva a pol roka.

Zážitková párty hra – rekonštrukcia vraždy

14.07.2014

Určite nie som sama, ktorá rieši spoločne s hercami v nejakom krimi seriáli – kto je vrah 🙂 A určite to robia mnohí z vás. Jednoducho z toho dôvodu, aby som sa tak nejak pochválila sama pred sebou :). Predstavte si, že toto máte možnosť zažiť na vlastnej koži. Teda nie riešiť „skutočnú“ vraždu, ale zahrať sa na detektíva a rekonštrukcia vraždy bude [...]

V tejto dobe pero ? Vyberajte si !

25.06.2014

Aké používate pero, zápisník a podobne ? Vzhľadom k tomu, že tieto potrebné veci na písanie tiež patria k určitému vyjadreniu – „kam patrím“, rada sa dozviem, ako sa k týmto veciam staviate vy. Táto téma ma napadla, keď som si spomenula na zapeklitú situáciu. Bola som niečo s našimi podpisovať u notára. Otec niečo podpisoval, a nemal so sebou nič na [...]

Na základe zápachu ?

10.02.2014

Vedci z madridskej Polytechnickej univerzity vyvinuli zaujímavú metódu, ktorá dokáže identifikovať osoby na základe ich telesného pachu . Z publikovaných výsledkov výskumu vyplýva, že chemické látky, ktoré sú súčasťou telesného pachu, sú pre danú osobu charakteristické. Veľkou výhodou biometrie založené na telesnom pachu je, že ide o metódu použiteľnú aj v [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 118434x
Priemerná čítanosť článkov: 2467x

Autor blogu

Kategórie