Založ si blog

Úvahy o drogách

Táto úvaha o drogách má ambiciózny cieľ objasniť niektoré dôvody, ktoré môžu viesť k užívaniu drog. K jednotlivým myšlienkam autora sú priebežne pripojené aj komentáre ďalších osôb v snahe poskytnúť čo najširšiu paletu názorov na danú problematiku.
O tom že drogy sú zlé sa už veľa popísalo a nahovorilo. Napriek tomu mnohí ľudia a to aj tí, ktorí vidia negatívne dopady užívania drog na sebe a svojom okolí, sa stále pre ne racionálne rozhodujú. Starý slizký dedo je iba iné pomenovanie pre tento svet, ktorému vládne nepokoj a deti chaosu sa zmietajú v svojich pravidelných žabomyších vojnách. Nemôžeme sa tak uspokojiť len tak s niečím… musíme zobrať sto percent z toho, čo nám svet ponúka.
Pozn. Petra : Ja osobne si túto úvahu o drogách vysvetľujem tak, že jej nerozumiem.
Pozn. učiteľky matematiky : Ja som nikdy žiadne drogy nikdy neskúšala, no podľa mňa je tento príbeh skôr sústava rovníc s dvoma neznámymi – jednou neznámou je psychické zdravie, resp. choroba autora a druhou neznámou je úloha a rola nie príliš talentovaného Petra, ktorú zohráva v tomto paškvile.
Keď človek, závislý na tvrdých drogách, siaha po ďalšej dávke, je to ako kedy by sa s prerazenými nohami plazil k motorovej píle, len aby si do hlavy vpílil zubaté oceľové ostrie pripomínajúce krehkosť ľudského života. Nie všetko čo tu je napísané možno chápať doslovne, niektoré veci sa dajú pochopiť iba intuitívne, dušou alebo srdcom dobrého človeka.
Pozn. učiteľky matematiky : Zdá sa, že sa nám tu snaží autor tak trochu zahrať na city, podobne ako to na mňa skúšajú mnohí na skúške z matematiky. Pravdepodobne sa jedná o prejav matematickej úbohosti, v tomto konkrétnom prípade však bez priamej väzby na matematiku.
Pozn. Petra : No neviem stále čo si mám o tomto celom myslieť, pripomína mi to automobil alebo vibrátor, ale nedá sa to nikam strčiť ani sa v tom nedá previesť, lebo je to iba text. Také niečo ako osud alebo pravda.
Mnohí ľudia sú závislí. Skoncovať s drogami nie je vôbec ľahké, lebo väčšina ľudí veľmi jednoducho porušuje vlastné záväzky, ktoré si dala hoci deň predtým. Klamať sebe samému je najväčšia hlúposť, radšej klamať celému svetu ako sebe. Či už krutá pravda, alebo nie, či život krátky alebo dlhý, spravodlivý alebo nie, je dostatočne moje posolstvo upravené iba slovami Majstra.
Pozn. učiteľky matematiky : Zrejme tým myslel Pytagora, teda dovolím si krátku odbočku. Pytagorova veta je všetkým dobre známa. Málokto však vie, že Pytagoras sa zaujímal o trojuholník aj zo symbolických dôvodov. Tri vrcholy trojuholníka mali totiž pre neho symbolický význam, lebo tvrdil že podobne ako má trojuholník 3 vrcholy, tak aj v živote jednotlivca existujú tri vrcholy, o ktoré treba bojovať – sloboda, láska a úspech.
Pozn. Petra : Neviem, čo dodať, som moc sprostý, aby som si o tomto tu niečo myslel. Je to totálne mimo môj rozumový potenciál.
Pozn. psychológa : Zo psychologického hľadiska sa tu jedná o akúsi zložitú drogovú krátkodobú poruchu myslenia. Autor sa snaží písať úvahu o drogách, no nepíše v podstate o ničom a navyše sám komentuje svoj banálny príbeh irelevantnými poznámkami imaginárnych komentátorov, ako napríklad učiteľky matematiky, mentálne zaostalého Petra alebo mňa. Možno pozorovať, že hoci kde-tu sa zrodí náznak nejakej myšlienky, nie je nikdy dotiahnutá do konca a už je prerušená nejakou nezmyslenou formuláciou.
Autor sa týmto spôsobom pravdepodobne snaží naznačiť, že práve neschopnosť súvislého premýšľania nad nejakým bolestivým problémom je kľúčovou charakteristikou mnohých drogových stavov pomocou ktorých tak možno hľadať únik z neznesiteľného prostredia reality alebo nejakej zložitej životnej situácie, ktorá sa nedá vyriešiť inými dostupnými spôsobmi.

Zážitková párty hra – rekonštrukcia vraždy

14.07.2014

Určite nie som sama, ktorá rieši spoločne s hercami v nejakom krimi seriáli – kto je vrah 🙂 A určite to robia mnohí z vás. Jednoducho z toho dôvodu, aby som sa tak nejak pochválila sama pred sebou :). Predstavte si, že toto máte možnosť zažiť na vlastnej koži. Teda nie riešiť „skutočnú“ vraždu, ale zahrať sa na detektíva a rekonštrukcia vraždy bude [...]

V tejto dobe pero ? Vyberajte si !

25.06.2014

Aké používate pero, zápisník a podobne ? Vzhľadom k tomu, že tieto potrebné veci na písanie tiež patria k určitému vyjadreniu – „kam patrím“, rada sa dozviem, ako sa k týmto veciam staviate vy. Táto téma ma napadla, keď som si spomenula na zapeklitú situáciu. Bola som niečo s našimi podpisovať u notára. Otec niečo podpisoval, a nemal so sebou nič na [...]

Na základe zápachu ?

10.02.2014

Vedci z madridskej Polytechnickej univerzity vyvinuli zaujímavú metódu, ktorá dokáže identifikovať osoby na základe ich telesného pachu . Z publikovaných výsledkov výskumu vyplýva, že chemické látky, ktoré sú súčasťou telesného pachu, sú pre danú osobu charakteristické. Veľkou výhodou biometrie založené na telesnom pachu je, že ide o metódu použiteľnú aj v [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 118665x
Priemerná čítanosť článkov: 2472x

Autor blogu

Kategórie