Pozor na preklepy pri písaní textoviek.

22. apríla 2012, andrea88, Nezaradené

Oprava preklepov pri písaní správ na telefóne môže častokrát spôsobiť vtipnú situáciu, no prípad čo sa udial nedávno, postavil hore nohami celú školu.

Určite ste už pri používaní telefónu prišli do styku s funkciou automatickej korekcie pri písaní textu. Tá podľa vlastného alebo naučeného slovníka dopĺňa a opravuje slová v správach, čím jednak urýchľuje, ale aj zjednodušuje písanie. Internet je plný vtipných situácií, ktoré vznikli pri nepozornom odoslaní takto „vyladeného“ textu. Prípad jednej školy v USA, v americkom štáte Georgia sa však ubral mierne iným smerom.

Na začiatku bola krátka správa v znení „Gunna be at West Hall this afternoon“ (Dnes popoludní budem vo West Hall). Autokorekcia však prišla na to, že skomolenina gunna (hovorové budem) má byť po správnosti Gunman (pištolník, ozbrojená osoba) a inkriminované slovo „opravila“. K nešťastnej náhode ešte prispel aj fakt, že SMS správa bola odoslaná na nesprávne číslo. Príjemca správu od neznámej osoby potom vyhodnotil ako varovanie a okamžite upozornil políciu.

Keďže v USA majú v čerstvej pamäti niekoľko prípadov streľby na školách, reakcia na seba nenechala dlho čakať. Priestory školy sa okamžite uzavreli a študenti, zamestnanci ako aj rodičia si vytrpeli vyše dvoch hodín v úzkosti a neistote, kým sa nepotvrdil planý poplach