Instagram je poriadnym hitom.

22. apríla 2012, andrea88, Nezaradené

Facebook zaplatil za Instagram miliardu dolárov, ale málokto chápe, prečo. Isté ale je, že táto fotografická mobilná sociálna sieť je hitom. Po uvedení androidovej verzie aplikácie nastal raketový rast počtu užívateľov.

V piatok 13. apríla uplynulo od uvedenia androidovej verzie Instagramu desať dní. Pre Instagram ale tento piatok rozhodne nebol smolným dňom. Firma oznámila, že počet užívateľov služby za posledných desať dní vzrástol o ohromujúcich 10 miliónov užívateľov. V reči absolútnych čísel sa počet užívateľov zvýšil o štvrtinu zo 30 na 40 miliónov.
Okrem uvedenia verzie pre operačný systém Android (Instagram bol do tej doby dostupný len na iOS) pomohla prílivu užívateľov možno trochu paradoxne aj správa o kúpe Instagramu Facebookom. Hoci mnohí zarytí používatelia služby sa začali obávať o svoje súkromie a budúcnosť služby, správa, ktorá sa šírila snáď všetkými médiami, oslovila obrovské množstvo užívateľov, ktorí doteraz o Instagramu nepočuli.

Nárast počtu užívateľov Instagramu je ohromný a okrem iného dokazuje, že sa vývojárom oplatí produkovať svoje aplikácie pre viac mobilných platforiem. Len desať dní po uvedení androidovej verzie tvoria používatelia Androidu zhruba štvrtinu užívateľské základne.

Pre zaujímavosť: Facebooku trvalo štyri roky, kým získal 100 miliónov užívateľov. Instagram bol spustený v októbri 2010, na dosiahnutie tohto počtu má teda ešte dva a pol roka.