Založ si blog

Microsoft bol v roku 1991 len krok ku smartfónom.

Bývalý zamestnanec Microsoftu Nathan Myhrvold prezradil, že v roku 1991 vo firme prišiel s myšlienkou vyrobiť zariadenie, ktoré by zodpovedalo definícii chytrého telefónu. Firma ale usúdila, že by bol projekt príliš drahý.
Nathan Myhrvold je bývalý technologický guru v spoločnosti Microsoft. Pracoval priamo pre Billa Gatesa, ktorý o ňom kedysi vyhlásil, že je to najchytrejší človek, akého pozná. Myhrvold v Microsofte skončil v roku 1999.
Jeho rezidenciu v Bellevue v štáte Washington zdobí obria kostra tyranosaura. Tú si kúpil. Ale kvôli výčitkám, že sa na jej nájdenie nepodieľal, potom financoval tím paleontológov, ktorý našiel celkom 12 ďalších kostier tohto dinosaura. To je najväčšie množstvo, aké bolo za posledných sto rokov jedným tímom nájdených.
Okrem objavov kostier dinosaurov ale mohol Myhrvold stáť pri zrode v dnešnej dobe asi najprogresívnejšej kategórie spotrebnej elektroniky. V roku 1991, teda pred kýmkoľvek iným, totiž v Microsofte navrhoval vytvoriť elektronické zariadenie, ktoré by bolo vlastne prvým smartphonom histórie. Zariadenie opísal ako „digitálnu peňaženku“, ktorá by v sebe spájala telefón, organizér, poznámky, kontakty a hudobnú zbierku alebo knižnicu.

Myhrvold odhadoval, že by takéto zariadenie mohlo stať medzi 400 a 1 000 dolárov. Microsoft vtedy usúdil, že vývoj takého zariadenia by bol príliš drahý a riskantný. V tej dobe sa o smartphonoch, obzvlášť tak pokročilých ako v Myhrvoldových predstavách, zatiaľ vôbec nehovorilo. Prvý šikovný telefón, IBM Simon, bol predstavený až o rok neskôr ak zákazníkom sa dostal v obmedzenom množstve v roku 1993. Vedel toho ale podstatne menej, než zamýšľal Myhrvold.

Od roku 2000 je Myhrvold šéfom v spoločnosti Intellectual Ventures, ktorá podporuje vznik nových myšlienok a sústredí sa na vytvorenie patentového portfólia. Na rozdiel od mnohých „patentových trollov“ sa firma sústredí aj na vlastný vývoj vynálezov, v súčasnosti čaká na schválenie asi tisícka jej patentových prihlášok. Väčšinu patentov ale firma nazbierala kúpi pozostatkov skrachovaných start-upov a ďalšími akvizíciami.

 

Zážitková párty hra – rekonštrukcia vraždy

14.07.2014

Určite nie som sama, ktorá rieši spoločne s hercami v nejakom krimi seriáli – kto je vrah 🙂 A určite to robia mnohí z vás. Jednoducho z toho dôvodu, aby som sa tak nejak pochválila sama pred sebou :). Predstavte si, že toto máte možnosť zažiť na vlastnej koži. Teda nie riešiť „skutočnú“ vraždu, ale zahrať sa na detektíva a rekonštrukcia vraždy bude [...]

V tejto dobe pero ? Vyberajte si !

25.06.2014

Aké používate pero, zápisník a podobne ? Vzhľadom k tomu, že tieto potrebné veci na písanie tiež patria k určitému vyjadreniu – „kam patrím“, rada sa dozviem, ako sa k týmto veciam staviate vy. Táto téma ma napadla, keď som si spomenula na zapeklitú situáciu. Bola som niečo s našimi podpisovať u notára. Otec niečo podpisoval, a nemal so sebou nič na [...]

Na základe zápachu ?

10.02.2014

Vedci z madridskej Polytechnickej univerzity vyvinuli zaujímavú metódu, ktorá dokáže identifikovať osoby na základe ich telesného pachu . Z publikovaných výsledkov výskumu vyplýva, že chemické látky, ktoré sú súčasťou telesného pachu, sú pre danú osobu charakteristické. Veľkou výhodou biometrie založené na telesnom pachu je, že ide o metódu použiteľnú aj v [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 117823x
Priemerná čítanosť článkov: 2455x

Autor blogu

Kategórie