Založ si blog

na život tuctovo!

Byť, či nebyť?
Ktovie, či si drahý Shakespear uvedomoval aký význam bude mať jeho jednoduchá otázka vplyv na budúce generácie. Na pohľad jednoduchá otázka. Avšak už vtedy vedel, že na túto tému sa dá viesť nekonečná polemika.
90% ľudstva sa nad touto otázkou zamyslelo aspoň raz v živote. Hovorí sa, že život je to najcennejšie, čo skutočne máme. Hoci, ako všetky cenné veci, nikdy nevieme kedy to stratíme. Všetky tie prázdne slová ako je potrebné si život vážiť a chrániť… Prečo to tak nieje? Prečo sa v dnešnom svete zabíja bez rozmýšlania, prečo sa stávajú nezmyselné nehody, prečo existujú smrteľné choroby, prečo život nieje nekonečný? Prečo sa taká značná väčšina našej populácie zamýšla nad ukončením života vlastnou rukou? Na túto otázku je jednoznačná odpoveď. Pretože človek má strach. Bojí sa problémov, pred ktorými túži prostredníctvom smrti utiecť. Uteká však jedine sám od seba. Naše problémy sú len zrkadlom nášho vnútra. Neexistuje zlé a dobré, problémové a bezproblémové. Pre každého z nás má slovo problém iný význam. Čo je to problém? Že počasie je škaredé? Aké je to však škaredé počasie? Niekomu sychravý deň príde nádherný. Že láska neexistuje? Čo je však láska? Pre niekoho láska znamená viac než pocit. Že vo svete je samé zlo? Dobro a zlo sa však nedá rozlíšiť, no cesta je už len to, že to, čo pokladáme za zlé si uvedomujeme. Že ľudia sú svine? Ľudí formuje a vychováva spoločnosť, tak potom na čo sa sťažovať? Čo sme si vychovali to teraz musíme trpieť.
Viem, obohraná platňa. Avšak, prečo odsudzovať ľudí čo rozmýšlajú nad kopncom svojho života? Je to len ich osobné rozhodnutie a ich osobné zlyhanie. Ale v hlbokej podstate takto každý z nás napomáha niekomu k úvahe o samovražde.
Tak preto sa snažme robiť svet lepším! Vážme si ľudí, prírodu zvieratá, sami seba. Buďme lepšími ľuďmi. Pre začiatok berme smrť ako vytúžený cieľ a život ako cestu k nemu, spravme si teda z cesty za smrťou bohovský trip 🙂

Zážitková párty hra – rekonštrukcia vraždy

14.07.2014

Určite nie som sama, ktorá rieši spoločne s hercami v nejakom krimi seriáli – kto je vrah 🙂 A určite to robia mnohí z vás. Jednoducho z toho dôvodu, aby som sa tak nejak pochválila sama pred sebou :). Predstavte si, že toto máte možnosť zažiť na vlastnej koži. Teda nie riešiť „skutočnú“ vraždu, ale zahrať sa na detektíva a rekonštrukcia vraždy bude [...]

V tejto dobe pero ? Vyberajte si !

25.06.2014

Aké používate pero, zápisník a podobne ? Vzhľadom k tomu, že tieto potrebné veci na písanie tiež patria k určitému vyjadreniu – „kam patrím“, rada sa dozviem, ako sa k týmto veciam staviate vy. Táto téma ma napadla, keď som si spomenula na zapeklitú situáciu. Bola som niečo s našimi podpisovať u notára. Otec niečo podpisoval, a nemal so sebou nič na [...]

Na základe zápachu ?

10.02.2014

Vedci z madridskej Polytechnickej univerzity vyvinuli zaujímavú metódu, ktorá dokáže identifikovať osoby na základe ich telesného pachu . Z publikovaných výsledkov výskumu vyplýva, že chemické látky, ktoré sú súčasťou telesného pachu, sú pre danú osobu charakteristické. Veľkou výhodou biometrie založené na telesnom pachu je, že ide o metódu použiteľnú aj v [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 118410x
Priemerná čítanosť článkov: 2467x

Autor blogu

Kategórie